Przedszkolaki25 listopada obchodziliśmy Dzień Pluszowego Misia, jednakże nasze przedszkolaki świętował 24.11. Były zabawy i wizyta Misia, który każdego przytulił i przybył " piatkę". Nasze Żyrafki były bardzo szczęśliwe z tej wizyty.

szkola na topieOd września tego roku, działa na terenie naszej szkoły koło dziennikarskie skierowane do uczniów klas młodszych. Podczas zajęć uczniowie poznają tajniki pracy dziennikarskiej i tworzą szkolną gazetkę internetową „Szkoła na topie!”

Lekcja świątecznaW naszej szkole uczniowie przygotowują się do świąt Bożego Narodzenia także na lekcjach.
Aby rozświetlić grudniowe dni wykonywali na lekcjach zajęć technicznych gwiazdy z papierowych torebek śniadaniowych. Wycinali szablony pod kierunkiem nauczyciela, ale byli też tacy, którzy wykazali się pomysłowością i fantazją, wymyślając własne wzory. Własnoręcznie zrobione ozdoby świąteczne cieszyły o wiele bardziej niż te gotowe kupione w sklepie.

Festiwal Piosenki Bożonarodzeniowej22 listopada 2017r. odbył się etap szkolny XIX edycji Festiwalu Piosenki Bożonarodzeniowej. W auli naszej szkoły zaprezentowali się chętni uczestnicy XIX edycji  Decyzją Jury do dalszego etapu przechodzą:

Pasowanie na przedszkolakówDnia 27.10.2017 dzieci z grupy "Żyraf" stały się prawdziwymi przedszkolakami. W obecności pani dyrektor Ewy Morawskiej - Siwiak , rodziców i swoich pań, złożyli uroczystą obietnicę, bycia wzorowymi kolegami i przedszkolakami. Pokazały nam swoje umiejętności wokalne i taneczne.

 

 

 

 

 

Obchody Święta NiepodległościNarodowe Święto Niepodległości  to  ważne wydarzenie które w naszej szkole zawsze obchodzone jest bardzo uroczyście.

Szkola na topieZapraszamy do zapoznania się z nowym wydaniem gazetki szkolnej "Szkoła na Topie", redagowanej przez koło dziennikarskie uczniów klas II - III.

Najsmaczniejsze zajęcia na świecieKlasa 3a i 3b, zdobywając wiadomości o roślinach uprawianych na polu, o rodzajach zbóż i gatunkach pieczywa, udała się do pobliskiej piekarni U Piekarzy na warsztaty piekarnicze. Tam nie tylko powtórzyliśmy zdobyte dotąd wiadomości, ale dowiedzieliśmy się też wielu ciekawych rzeczy o pracy piekarza i cukiernika. Dziś już wiemy ile razy mielone  jest ziarno w młynie, jak jest zbudowane, dlaczego chleb razowy ma taką nazwę, co to znaczy, że chleb garuje. Każde z dzieci samodzielnie wyrobiło ciasto chlebowe, a w czasie, gdy ono garowało, wszyscy pracowali jako cukiernicy- deseranci i ozdabiali kruche babeczki. Do szkoły wróciliśmy bardzo zadowoleni, z samodzielnie upieczonym, pachnącym i cieplutkim  chlebem i prawie każdy z przekonaniem, że chciałby zostać piekarzem albo cukiernikiem.