Minął już ponad miesiąc czasu od kiedy nasi uczniowie powrócili do szkoły po wakacyjnej przerwie.
W obecnej sytuacji epidemiologicznej wszyscy musieliśmy stawić czoła nowym wyzwaniom organizacyjnym by zadbać o zdrowie nasze i innych.
Przygotowując posiłki w stołówce szkolnej również dokładamy wszelkich starań by potrawy były dla dzieci atrakcyjne, pożywne, dobrze zbilansowane a jednocześnie podawane zgodnie z wytycznymi Głównego Inspektora Sanitarnego (zachowujemy odległości, nie podajemy waz na stołach, dbamy
o dezynfekcję stołów, krzeseł).
Obecna sytuacja zmusiła nas do przeorganizowania pracy stołówki. Zdecydowaliśmy się na podawanie w większości obiadów jednodaniowych, które uzupełniane są dodatkowymi porcjami warzyw, owoców, surówek, sałatek, koktajli i innych własnoręcznie przygotowywanych posiłków.
Dzieci mają okazję spróbować kiszonek, pasztetów warzywnych, smoothies, które serwują dla małych smakoszy Panie kucharki.
Inspirujemy dzieci, by z rodzicami wspólnie przygotowywały posiłki i miło spędzały czas ucząc się nowych umiejętności kulinarnych. Dajmy im możliwość degustowania i satysfakcji z własnoręcznie przygotowywanych dań.